10.)Rácsos csokitorta
Hozzávalók:
Tésztához:
5 tojásból vizes piskóta tésztát sütünk
- 5 tojás
-5 ek. cukor
-5 ek. liszt
-5 ek. meleg víz
-1/2 csomag sütőpor
-2 ek. kakaó
Krém:
-6 dl tej
-2 cs. csokipuding
-25 dkg margarin
-25 dkg porcukor
Díszítés:
-olvasztott csoki
-tofifi
-darált háztartási keksz
Elkészítés:
Tortaformában megsütjük a piskótát, Megvárjuk amíg kihül és középen félbe vágjuk. A pudingot felfőzzük a tejjel,megvárjuk , hogy lehűljön. A margarint habosra keverjük a porckorral, majd ezt a két krémet robotgéppel habosra keverjük. Lefektetjük az egyik pikóta karikánkat , a krém felével megkenjük. Ráhelyezzük a második lapot. A maradék krémet a tetején és az oldalán a tortánknak elkenjük. Olvasztott csokival berácsozzuk a torta tetejét. A torta oldalát darált háztartási keksszel bevonjuk, a torta kalapunk szélét krémmel díszítjük. Tetszőlegesen elhelyezzük rajta jelen esetben a tofifiket, de bármit használhatunk helyette. Ez egy gyorsan elkészíthető torta. Kezdők is boldogulnak vele.