24.)Kapucíner szelet
Hozzávalók:
Tésztához:
-6 tojás
-6 ek. porcukor
-1 dl étolaj
-6 ek. liszt
-1 cs. sütőpor
-2 ek. kakaópor
Krémhez:
-1 l tej
-3 cs. tejszínízű pudingpor
-35 dkg porcukor
-2 ek. kakaópor
-35 dkg margarin
Díszítés:
-10 dkg csokimáz
Elkészítés:
A tojássárgákat kikeverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk az étolajat, a lisztet, sütőport, a kakaóport és végül a tojások felvert habját. A masszát sütőpapírral bélelt nagyobb méretű tepsibe öntjük és előmelegített sütőben megsütjük.
A tejben felfőzzük a pudingport. Amikor kihűlt összekeverjük a porcukorral kikevert margarinnal. Ketté vesszük a krémet. Az egyikbe kakaóport keverünk.
A tészta tetejére először a fehér krémet kenjük egyenletesen, erre simítsuk ré a kakaós krémünket. A tetejét olvasztott csokival vonjuk be. Tegyük hűtőbe dermedni. 1-2 óra múlva már élvezhetjük is az eredményt.