Hozzávalók:
-60 dkg darált hűs, fele marha-, fele sertéshús
-2 tojás
-1 közepes fej vöröshagyma
-2 gerezd fokhagyma
-3 tk. pirospaprika
-3 kk. őrölt fekete bors
-2 tk. só
-15 dkg szeletelt fehér kenyér, vagy szikkadt zsemle
-fél liter tej
-olaj a kisütéshez
Elkészítése:
A kenyeret, vagy zsemlét a tejbe áztatjuk. Kb. 10 perc elteltével jól kicsavarjuk. A darált húst tálba tesszük, összekeverjük a kinyomkodott kenyérrel, hozzáadjuk a hagymát, és az összes többi hozzávalót. Kézzel jól összedolgozzuk. Megkóstoljuk, ha szükséges, utána ízesítünk. Vizes kézzel 2-3 cm átmérőjű golyókat formálunk. Felforrósított olajban kisütjük. Közben időnként megforgtajuk a fasírtgolyókat, hogy egyenletesen barnuljanak. Konyhai papírtörlővel bélelt tálra szedjük, hogy felitassa a felesleges olajat. Jó étvágyat hozzá!