Sült oldalas
Hozzávalók:
-1/2 kg oldalas
-2 közepes fej vöröshagyma
-4-5 gerezd fokhagyma
-őrölt fekete bors
-őrölt kömény
-só
-víz
Elkészítése:
A megtisztított oldalast felszeleteljük, sózzuk, borsozzuk és őrölt köménnyel hintjük. Tepsire helyezzük és kevés vizet öntünk alá. A megpucolt fokhagymagerezdeket a hús köré szórjuk. A vöröshagymát negyedekbe vágjuk és a hús mellé tesszük. A tepsit alufóliával lefedjük és betesszük a 200 fokra előmelegített sütőbe kb. 75 percre. Közben kétszer-háromszor ránézünk, és ha elpárolgott a víz a hús alól, pótoljuk. Az idő elteltével levesszük a fóliát a tepsiről és visszadugjuk a forró sütőbe. Kb. fél óra alatt megpirítjuk a húst. Közben pótoljuk a vizet, ha szükséges. Körettel, salátával kínálhatjuk. Hidegen is fogyaszthatjuk.