32.)Csokoládé torta
Hozzávalók:
Tésztához:
-7 tojás
-7 ek. cukor
-7 ek. liszt
-7 ek. meleg víz
-2 ek. kakaó por
-1 cs. sütőpor
Krémhez:
-5 tojás
-24 dkg cukor
-1 cs.vaníliás cukor
-10-15 dkg csokoládé
-30 dkg vaj
Máz:
-5 dkg fehér csoki
-5 dkg ét csoki
-pici tejszín, vagy étolaj
Díszítés:
-3 dl tejszínhab
-1 ek. kakaópor
-1 cs. habfixáló
-1 ek. porcukor
-csokidara
-színes cukorgyöngy
Elkészítés:
A tojások sárgájával habosra keverjük a cukrot, hozzáadjuk a lisztet, melegvizet, sütőport, és kakaót, végül óvatosan a masszához keverjük a tojásfehérje kemény habját. 26 cm-es tortaformában előmelegített sütőben készre sütjük. Megvárjuk amíg kihűl és 3 részre vágjuk a piskótát.
A krémhez az egész tojást, a cukrot és a csokoládét vízgőz fölött folytonos keverés simára keverjük. (robotgéppel végezzük a keverést, jobb állagot kapunk) Hagyjuk kihűlni, és a habosra kevert vajat beledolgozzuk. Bármilyen csokit használhatunk, amit otthon találunk.
Ezzel egyenletesen megkenjük a tortalapokat egymás után, vékonyan bevonjuk a torta tetejét és oldalát is a krémmel.
Gőz felett megolvasszuk a csokikat külön -külön, pici tejszínt, vagy olajat adjunk hozzá, ettől lágyabb lesz. Mindegyiket úgy oszlassuk ela torta tetején, hogy középen érjenek össze, egy vonalat alkotva.
Tegyük hűtőbe, várjuk meg, amíg megdermed a máz. Ha kész, a tejszínhabot verjük kemény habbá, a kakóval, habfixálóval és porcukorral, ezzel díszítsük a torta peremét és oldalát. A két csoki találkozási vonalát hintsük végig cukorgyönggyel, ebbül tehetünka tejszínhab sapkákra is.
Nagyon-nagyon finom!