Puncs szelet Vörösné Fürge Mártitól
Hozzávalók
Tésztához:
-9 tojás
-9 evőkanál liszt
-9 evőkanál. cukor
-1 csomag sütőpor
-csipet só
-0,5dl langyos víz
Töltelék:
a tésztalap belső része,
-1 tojás,
-kb:1dl kávé
-15dkg porcukor
-15dkg vaj
-mazsola
-dió
-rum, vagy rumaroma ízlés szerint
-4-5 evőkanál sárgabarack lekvár
-piros ételszinező( ez el is hagyható)
Elkészités:
A tésztához a tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját a fele cukorral és a langyos vízzel habosra keverjük. A tojás fehérjét a maradék cukorral és a csipet sóval nem túl kemény habbá verjük.A tojás sárgás masszát bele öntjük a fehérjékbe és laza mozdulatokkal elkeverjük. A lisztet a sütőporral összekeverjük és adagonként rászitáljuk a masszára. Miután a lisztel is eldolgoztuk, zsírozott-lisztezett tepsiben, előmelegitett sütőben megsütjük.Ha kihült a tésztalap három felé vágjuk. Egy lapot összemorzsolunk. A töltelékhez a tojást és a porcukrot a kávéval gőz felett besüritjük. A tűzről levéve hozzá adjuk a vajat, és a többi hozzávalókat. Majd a tésztához adjuk. A tésztalap alját megkenjük lekvárral és a tölteléket egyenletesen elosszuk rajta, majd a másik lappal bevedjük. Tetejét cukormázzal bevonjuk.