58.)Epres-mandulás torta
Hozzávalók:
Tésztához:
-6 tojás
-5 ek.liszt
-6 ek.cukor
-1 cs. sütőpor
-1 ek. kakaó
-6 ek. meleg víz
Krémhez:
-3dl tej
-1 cs. epres pudingpor
-12 dkg margarin
-12 dkg porcukor
-2 dl habtejszín
-15 dkg eper
Máz:
-10 dkg fehércsoki
-2 ek.étolaj
-pici piros ételfesték
-csokireszelék
-mandulaforgács
Elkészítés:
4 tojásból sütünk kakaós piskótát,ha kihűlt félbe vágjuk. 2 tojásból sárga piskótát,a középső lapnak. Atejet a pudinggal sűrűre főzzük, hülés után a margarin és porcukor egynemű keverékével összehabosítjuk. Ezzel a krémel kenjük meg az alsó lapot, a felső torta karikánkat és a sütink oldalát. A tejszínt kemény habbá verjük, az epres megmossuk,én most friss epret használtam,leturmixoljuk és a tejszínhabhoz keverjük. Ezzel töltjük a piskóta közepét és a torta karikánk peremét is ezzel díszíthetjük. A csokit felolvasztjuk gőz felett étolajjal, 2 részre vesszük, az egyikbe egy pici piros ételfestéket teszünk. Két színnel bevonjuk a torta tetejét. Az oldalát mandulaforgáccsal díszítjük. A tetejét tetszőlegesen díszí thetjük csokireszelékkel , mandulaforgáccsal.
Félre tettem 6 szép epret, megmostam, majd Olvasztott fehér csokiba mártottam, utána csokireszelékbe,kókuszreszelékbe és csokidarabokba. Hagytam megszáradni és ezzel dekoráltam a torta tetejét.