Finom ízek varázsa

Sütemények és ételreceptek saját gyűjteménye

Fánk

fank_2.jpg

Tésztához:

-50 dkg liszt

-2 dl tej

-4 dkg élesztő

-5 dkg porcukor

-6 dkg olvasztott margarin

-5 db tojássárgája

Elkészítés:

A tejet meglangyosítjuk, hozzá adjuk a cukrot és az élesztőt. 15 percet várunk, hogy felfusson. A tészta alapanyagaival tésztát gyúrunk, jól kidolgozzuk, majd meleg helyen 30 percet kelesztjük. 1 cm vastagra kinyújtjuk a tésztát, 6 cm átmérőjű formával kiszaggatjuk, majd 15 percet pihentetjük a sütés előtt. Forró olajban kisütjük, előtte a tészta közepébe mélyedést nyomunk az újjunkkkal. Figyeljünk rá, hogy bő olajban süssük, nehogy az alja odaégjen. Világos barnára sütjük. Lekvárral tálaljuk és porcukorral meghintjük. 1adag tésztából 25 db fánk készíthető el.

fank_1.jpg

magyar_motivum.gif






Weblap látogatottság számláló:

Mai: 127
Tegnapi: 146
Heti: 911
Havi: 3 763
Össz.: 2 127 938

Látogatottság növelés
Oldal: 1.)Fánk
Finom ízek varázsa - © 2008 - 2024 - ki-suti.hupont.hu

A HuPont.hu ingyen weboldal szerkesztő mindig ingyenes. A weboldal itt: Ingyen weboldal

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »