13.)Gyümölcstorta 2.
Hozzávalók
Tésztához:
5 tojásból vizes piskóta tésztát sütünk
- 5 tojás
-5 ek. cukor
-5 ek. liszt
-5 ek. meleg víz
-1 cs, vaníliás cukor
-1/2 csomag sütőpor
Krémhez:
-7 dl tej
-2 cs. vaníliás pudingpor
- 5 ek. cukor
Díszítés:
-2 dl tejszínhab
-gyümölcsök
-mazsola
-étkezési zselatin
Elkészítés:
Tortaformában megsütjük a szokásos módon a piskótatésztát. Hagyjuk kihűlni. Középen félbe vágjuk. A tejben elkeverjük a cukrot és a pudingporral felfőzzük. Ennek a krémnek a felével a megkenjük az alsó piskótalapot. Tetszés szerint ide is rakhatunk gyümölcsöket, én most nem tettem. Ráhelyezzük a torta tetejét. Ezt és az oldalát is bevonjuk pudinggal. Megvárjuk amíg megdermed, majd a tetejét tetszőlegesen dístítjük gyümölcsökkel. Én jobban szeretek friss áruval dolgozni, a konzervek, vagy fagyasztott termékek levet ereszthetnek.. A tejszínhabot felverjük porcukorral és a torta oldalát ill. tetejét díszítjük vele. A tészta oldalát körbe ragasztjuk gyümölccsel, a tetejét díszítsük mazsolával, vagy helyette akár csokit, vagy valamilyen díszítő gyöngyöt is használhatunk.
A két kép között látszik, milyen sokat számít egy pici díszítés.
Ha rá nézek erre a sütire, meleg hangulat, vidámság jut eszembe.