49.)Gesztenye torta
Hozzávalók:
A képen egy kis méretű 8 szeletes torta van, a receptet 26 cm-es tortához írom, a képen 4 tojásos piskótával dolgoztam.
Tésztához:
-7 tojás
-7 ek. cukor
-7 ek. meleg víz
-6 ek. liszt
-1 ek. kakaópor
-1 cs.sütőpor
Krémhez:
-3 cs. gesztenyemassza
-10 dkg vaj
-1 cs. vaníliás cukor
-kb. 1 dl forró tej
-3 ek. rum
-7 dl tejszín
-6 tk. porcukor
-3 cs. habfixáló
Elkészítés:
A piskótát a szokásos módon elkészítjük, megvárjuk,hogy kihűljön és 3 részre vágjuk.
A krémhez a vajat habosra keverjük. A gesztenyemasszát burgonyanyomóval simára nyomkodjuk, alaposan összekeverjük a vajjal, vaníliás cukorral, rummal és annyi forralt tejjel, hogy könnyű krémet kapjunk. A tejszínt a porcukorral kemény habbá verjük, a habfixet előírás szerint tegyük bele.
Ezzel a krémmel megkenjük a lapokat és a torta tetejét. Díszítéshez használhatjuk ezt a krémet is, vagy tejszínhabot.
Most készítettem először ezt a krémet el, de ezentúl gyakori vendég lesz nálunk...