40.)Epres túrótorta
Hozzávalók:
Tésztához:
-6 tojás
-6 ek. cukor
-6 ek. liszt
-6 ek. meleg víz
-1 ek. kakaó
-1 cs. sütőpor
Krémhez:
Túrós krém:
-15 dkg porcukor
-1 cs. vaníliás cukor
-25 dkg tehéntúró
-1 citrom reszelt héja és leve
-1,5 dl tejszín
-1 ek. étkezési zselatin melegvízben feloldva
Epres krém:
-2 dl habtejszín
-10 dkg porcukor
-15-20 dkg eper
Díszítés:
-0,5 habtejszín
-csoki dara
-5 db friss eper
Elkészítés:
A piskóta tésztát elkészítjük, 26 cm-es tortaformában, előmelegített sütőben megsütjük. Megvárjuk amíg kihűl és félbe vágjuk.
Az alsó lapot a túrós krémmel töltjük meg. A túrót elkeverjük a porcukorral citrom levével és reszelt héjával, vaníliás cukorral, a vízben oldott zselatinnal és végüla felvert tejszínhabot forgatjuk bele.
Ráhelyezzük a másik piskótát, amire az epres krémet tesszük.
A tejszínt kemény habb verjük, hozzáadjuk a porcukrot és a leturmixolt epret.
A torta tetejét tejszínhabbal és eperrel díszítjük.