Finom ízek varázsa

Sütemények és ételreceptek saját gyűjteménye

61.)Eszterházy torta

diszito_elem.gif_6.png

eszterhazy_torta_4.jpg

Hozzávalók:

Tésztához:

-8 tojás

-16 dkg cukor

-20 dkg liszt

-5 dkg darált dió

Krémhez:

-2 cs. vaníliás pudingpor

-8 dl. tej

-5 ek. cukor

-10 dkg darált dió

-0,5 dl rum

-2 dl habtejszín

Bevonáshoz:

-2 tojásfehérje

-16 dkg cukor

Elkészítés:

A tojásfehérjékból kemény habot verünk a cukorral , majd egyenként hozzáadjuk a tojássárgáját és a lisztben elkevert darált diót. Én  nagy meretű tepsiben sütöttem 3 lapot, amit hűlés után középen félbe vágtam. Az így kapott 6 lapot a következő krémmel töltöttem.

A tejjel sűrűre főzzük a pudingot a cukorral együtt, majd ha kihűlt , hozzá habosítjuk a többi alapanyagot. Ezzel megkenjük a lapokat. a tetejét bevonjuk a kenlnyre vert tojásfehérjével elkevert cukor masszával, olvasztott csokival becsíkozzukl a teteét és tejszínhabbal díszítjük a torta peremét. Oldalára mandula forgácsot teszünk.

eszterhazy_torta_10.jpg

eszterhazy_torta_5.jpg

 



Weblap látogatottság számláló:

Mai: 322
Tegnapi: 142
Heti: 464
Havi: 3 758
Össz.: 2 090 705

Látogatottság növelés
Oldal: 61.)Eszerházy torta
Finom ízek varázsa - © 2008 - 2024 - ki-suti.hupont.hu

A HuPont.hu ingyen weboldal szerkesztő mindig ingyenes. A weboldal itt: Ingyen weboldal

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »