61.)Eszterházy torta
Hozzávalók:
Tésztához:
-8 tojás
-16 dkg cukor
-20 dkg liszt
-5 dkg darált dió
Krémhez:
-2 cs. vaníliás pudingpor
-8 dl. tej
-5 ek. cukor
-10 dkg darált dió
-0,5 dl rum
-2 dl habtejszín
Bevonáshoz:
-2 tojásfehérje
-16 dkg cukor
Elkészítés:
A tojásfehérjékból kemény habot verünk a cukorral , majd egyenként hozzáadjuk a tojássárgáját és a lisztben elkevert darált diót. Én nagy meretű tepsiben sütöttem 3 lapot, amit hűlés után középen félbe vágtam. Az így kapott 6 lapot a következő krémmel töltöttem.
A tejjel sűrűre főzzük a pudingot a cukorral együtt, majd ha kihűlt , hozzá habosítjuk a többi alapanyagot. Ezzel megkenjük a lapokat. a tetejét bevonjuk a kenlnyre vert tojásfehérjével elkevert cukor masszával, olvasztott csokival becsíkozzukl a teteét és tejszínhabbal díszítjük a torta peremét. Oldalára mandula forgácsot teszünk.