19.)Hólabda
Hozzávalók:
Tésztához:
-5 tojás
-5 ek. cukor
-5 ek. liszt
-5 ek. meleg víz
-1 ek. kakaó
-1 cs. sütőpor
Krémhez:
-3 dl tej
-1 cs.vaníliás pudingpor
-15 dkg margarin
-15 dkg porcukor
Díszítés:
-10 dkg olvasztott csoki
-10 dkg kókuszreszelék
Elkészítés:
A tojássárgájával habosra keverjük a cukrot, hozzáadjuk a lisztet, sütőport, kakót és a meleg vizet,végül a tojás keményre vert habját. Előmelegített sütőben,sütőpapírral bélalt tepsiben megsütjük a piskótát. Megvárjuk amíg kihűl és pogácsaszaggatóval kivágjuk a tésztánkat. A tejet sűrűre főzzük a pumninggal, ha kihál a margarin és porcukor habos keverékéhez adjuk és robotgéppel összehabosítjuk. Két korongot összeragasztunk ezzel a krémmel, majd a tészta oldalát és egyik alját is bekenjük vele és kókuszreszelékbe hempergetjük. a tetejét olvasztott csokival bevonjuk.
Több napon keresztül eltartható, nagyon finom, különleges sütemény. Kicsit munkaigényes, de a végeredmény mindenki tetszését elnyeri. Ez nem a klasszikus recept hozzá, de ezzel egyszerűbb és gyorsabb az elkészítés.