Kakaós masni
Hozzávalók:
Tésztához:
-5 dkg élesztő
-2 dl tej
-2 ek. cukor
-60 dkg liszt
-5 dkg margarin
-csipet só
-2 ek. olaj
Töltelékhez:
-kakaó
-cukor
-10 dkg olvasztott margarin
Elkészítés:
Az élesztőt langyos tejben kevés cukorral 15 perc alatt felfuttatjuk. A tészta többi hozzávalójával együtt összegyúrjuk, addig dagasztjuk, amíg sima tésztát nem kapunk. Meleg helyen, letakarva duplájára kelesztjük. Lisztezett gyúródeszkán vékony téglalap alakú formára nyújtjuk. Olvasztott margarin felével bekenjük a tészta felületét, erre hintjuk a kakaós cukros keveréket (ízlés szerinti mennyiségben és édességben), ezt meglocsoljuk a margarin másik felével. A felső oldalról lefelé elkezdjük szorosan henger formában feltekerni a tésztánkat, majd késsel trapéz alakúra daraboljuk fel. A trapéz alak keskenyebb részénél ellapítjuk a tésztát, így a két végén meglesz a jellegzetes forma. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. Kelesztjük még 15 percet, majd előmelegített sütőben megsütjük.
Langyosan a legfinomabb! Porcukorral hintve kínáljuk.