Finom ízek varázsa

Sütemények és ételreceptek saját gyűjteménye


Kakaós csiga

pb170610_kakaos_csiga_4.jpg

Hozzávalók

Tésztához:

-60 dkg liszt

-3 dkg élesztő

-2 tojássárgája

-2 ek. olaj

-1 ek. cukor

-csipet só

-szükség szerint tej

Töltelékhez:

-10 dkg margarin

-3 ek. porcukor

-1 dl vaníliáscukorral ízesített tej

-kakaó

Elkészítés:

Az élesztőt cukros tejben megfuttatjuk, összedolgozzuk a lisztel, tojássárgájával, sóval . Annyi langyos tejjel dagasszuk, hogy közepesen kemény tésztát kapjunk. Amikor már egyenletes "szálas" a tészta, beledolgozzuk az olajat is.  Kilisztezett edényben duplájára kelesztjük, majd lisztes deszkán újjnyi vastag téglalappá nyújtjuk. Megöntözzük a megolvasztott margarin felével és meghintjük kakaós porcukorral. Összesodorjuk, éles késsel két újjnyi szeletekre vágjuk. Az így nyert csigákat, kikent sütőlemezre helyezzük, kis távolságokra egymástól. Így a tészta felefelé kel. A csigákat megöntözzük a maradék margarinnal és hideg sütőbe rakjuk, hogy egyenletesen keljen még. Amikor már majdnem kész a tészta meglocsoljuk vaníliáscukorral ízesített tejjel, így sütjük készre. A csigákat kakaós  porcukor helyett tülthetjük fahéjas porcukorral, vagy darált dió és porcukor keverékével is. Langyosan fogyasztva a legfinomabb.

magyar_motivum.gif





Weblap látogatottság számláló:

Mai: 166
Tegnapi: 146
Heti: 950
Havi: 3 802
Össz.: 2 127 977

Látogatottság növelés
Oldal: 9.)Kakaós csiga
Finom ízek varázsa - © 2008 - 2024 - ki-suti.hupont.hu

A HuPont.hu ingyen weboldal szerkesztő mindig ingyenes. A weboldal itt: Ingyen weboldal

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »