15.)Amerikai krémes Timi nyuszitól
Hozzávalók:
Tésztához:
-7 tojás sárgája
-20 dkg cukor
-20 dkg liszt
-1 cs.sütőpor
-2 ek. kakaó
-0,5 dl víz
-2 ek. olaj
Krémhez:
-7 tojásfehérje
-7-10 ek. cukor, ízlés szerint
-2 cs. vaníliás pudingpor
-5-6 dl tej
-2 tk. étkezési zselatin
Tetejére:
-4 dl telszín
-reszelt csokoládé
Elkészítés:
A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, a vízzel, az olajjal, majd hozzádolgozzuk a sütőporos lisztet amibe a kakaóport is beleszitáltuk. Előmelegített sütőben, sütőpapíron, vagy lisztezett tepsiben, közepes hőfokon süssük 20 percig a piskótát.
Amíg a piskóta sül készítsük el a krémet. A pudingporhoz adjuk a zselatint és a tejből a megszokott módon készítsünk pudingot. A tojások fehérjéit a cukorral verjük kemény habbá. Még forrón keverjük össze a habbal és kenjük a tészta tetejére, és tegyük vissza a sütőbe további 10 – 15 percre, közepes hőfokon. Hagyjuk teljesen kihűlni.
Ha kihűlt akkor felvert tejszínhabbal, és reszelt csokoládéval díszítjük.