25.)Csokis kosár eperrel
Hozzávalók:
Tésztához:
-30 dkg liszt
-15 dkg margarin
-10 dkg porcukor
-2 db tojás
-2 ek. tej
Krémhez:
-4 tojás
-20 dkg cukor
-1 cs.vaníliás cukor
-10 dkg csokoládé
-2 ek. kakaópor
-20 dkg vaj ( csak vajjal lesz jó a krém)
Díszítés:
-friss eper
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és 1-2 órára folpackba csomagolva a hűtőbe tesszük. Közben a kosárformákat kivajazzuk és lisztezzük. A tésztából kis golyókat formálunk, amiket a formába nyomkodunk. Előmelegített sütőben megsütjük a kosarakat. Én a tészta tetejére is szoktam egy másik üres kosarat nyomni, így sütöm meg, mert így megtartja a formáját. Ha kész, még langyosan kiveszem a tésztát a kosarakból. Fogpiszkálóval, vagy hústűvel kicsit alányúlunk és kifordul könnyen a formából.
A krémhez az egész tojást, a cukrot, kakaóport és a feldarabolt csokoládét vízgőz fölött robotgéppel keverve egyneművé olvasztjuk. Hagyjuk kihűlni, és a habosra kevert vajat beledolgozzuk. Ét csokit használjunk, ez hozza ki igazán a karakter.
A krémet habzsákba tesszük és a kosarakat tetszés szerint megtültjük vele. Tetejét megmosott eperrel díszítjük.
Nagyon finom mutatós sütemény, bármilyen alkalomra.
Egy adagból 25-30 kosárka készül.