26.)Kosárka csokitojással
Hozzávalók:
Tésztához:
-30 dkg rétesliszt
-12 dkg margarin
-12 dkg porcukor
-2 db tojássárgája
-2-3 evőkanál tej
Krémhez:
-3 tojás
-15 dkg cukor
-1 cs.vaníliás cukor
-8-10 dkg csokoládé
-20 dkg vaj
Díszítés:
-csokitojás
-színes tortadara
Elkészítés:
A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, majd a többi hozzávalóval együtt tésztát gyúrunk belőle. Folpackba csomagolva 1-2 órát hűtőbe tesszük.
Pihenés után a tésztátból gombócokat formázunk. Rétesliszttel meghintjük a kosár formákat, a gombócokat is, és így a formákba nyomkodjuk a tésztát. Sütőpapírt teszünk a kosarakba és szárazbabbal béleljük, így tesszük a sütőbe, azért hogy a kosár belesejének a formája megmaradjon. Előmelegített sütőben 200 C fokon 30-35 perc alatt készre sütjük. A formákban hagyjuk egy kicsit hűlni, majd még langyosan kiszedjük. Egy adag 24-30 kosár készítésére elegendő.
Tetszőlegesen akármilyen krémmel tölthetjük a tésztákat. Én csokikrémet használtam.
Gőz felett egy tálba robotgép segítségével a tojásokat a cukorral, vaníliás cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a csokikockákat. Amikor az egész egynemű, elolvadt a csoki, akkor levesszük a gőzről és hagyjuk kicsit hűlni, majd a vajat is hozzákeverjük. Hűtőbe tesszük a krémet, amikor lehűlt, elkezdhetjük felhasználni, mert már jól formázható lesz. Díszítjük a kosár tetejét. Hűtőbe tároljuk, hideg helyen.