Dupla kakaós csiga
Hozzávalók:
Tésztához:
-50 dkg liszt
-20 dkg cukor
-csipet só
-2,5 dkg élesztő
-10 dkg margarin + 10 dkg margarin (hajtogatáshoz)
-3 dl tej
Töltelékhez:
-porcukros kakaópor
Elkészítés:
Az élesztőt langyos cukrozott tejben felfuttattam. A hozzávalókat összedagasztottam, és fél órát pihentettem. A tésztát újra átgyúrtam, és ismét fél órát pihentettem.
Fél óra elteltével a tésztát kinyújtottam, rákentem a 10 dkg lágy margarint, félbehajtottam, utána jobbról is balról is összehajtottam, és megint fél órát pihentettem. Fél óra elteltével a tésztát kinyújtottam, meghintettem a kakaós porcukorral. Azután a tészta mindkét végét szorosan feltekertem a közepéig, majd a dupla tekercset éles késsel felszeleteltem. A csigákat tepsibe raktam, és sütés előtt 20 percig pihentettem.
Előmelegített sütőben megsütöttem.