Finom ízek varázsa

Sütemények és ételreceptek saját gyűjteménye

Burgonyás pizza tészta

Hozzávalók

Tésztához:

-35 dkg finomliszt

-50 dkg főtt, áttört burgonya

-3 dkg élesztő

-4 tojássárgája

-10 dkg vaj vagy margarin

-2-2.5 dl tej

-1 kk. só

Elkészítés:

Az élesztőt langyos, cukros tejben megkelesztjük. A vajat és a tojást mély tálban
kikeverjük. Hozzászitáljuk a lisztet, a sót, beletesszük a főtt, áttört burgonyát, s végül a megkelt élesztőt. Összekeverjük, majd közepes keménységű tésztává kidolgozzuk. 30 percig meleg helyen kelesztjük. A megkelt tésztát lisztezett gyúródeszkára helyezzük, 1-1.5 cm vastagságúra nyújtjuk, formázzuk. 10 percig ismét kelesztjük, előmelegített
sütőben 8 percig elősütjük.
A tetejét bevonjuk az előre elkészített rátéttel, és készre sütjük.

magyar_motivum.gif



Olasz pizza tészta 

Hozzávalók

Tésztához:

-60 dkg finomliszt

-4 dkg élesztő

-8 dkg olíva- vagy más étolaj

-3 dl víz

-kevés só

Elkészítés:

Az élesztőt kevés langyos, lisztes vízbe morzsoljuk és megkelesztjük. Ha megkelt a kovász, az átszitált liszthez keverjük, hozzáadjuk az olajat. Annyi vizet adunk hozzá, hogy közepes keménységű tésztát kapjunk. Ha kész,  a felületét olajjal megkenjük, letakarva 30-40 percig kelesztjük. Ha megkelt, a tésztát kinyújtjuk. Ebből a mennyiségből 5-6 db 20 cm-es átmérőjű pizzát kapunk.Sütés előtt étolajjal megkenjük, villával megszurkáljuk. Előmelegített sütőben kb. 8 percig elősütjük. Kivéve a sütőből, ismét megkenjük étolajjal, ráöntjük az előre elkészített pizza szószt. A sütőbe visszatéve, 4 percig tovább sütjük. Ha nem szósszal készítjük, akkor az elősütés ideje kb. 12 perc. Ez után rátesszük a pizzára az előkészített rátétet, és 3-4 perc alatt készre sütjük. A leírt sorrendet célszerű betartani. Így a töltelék nem szárad ki és a tészta nem ázik el.

magyar_motivum.gif


Graham-lisztes pizza tészta

Hozzávalók

Tésztához:

-25 dkg Graham-liszt

-25 dkg rozsliszt

-3 dkg élesztő

-3 ek. étolaj

-1 tk. cukor

-kevés só

Elkészítés:

Mély tálban az élesztőt kevés cukros vízben megkelesztjük. A megkelt élesztőhöz hozzáadjuk az olajat, a liszteket és annyi vizet, hogy lágy, rugalmas tésztát kapjunk. Ezután a felületét olajjal megkenjük. Letakarva 40-50 percig kelesztjük. Ez után, lisztezett gyúródeszkán, lazán átgyúrjuk, majd 1 cm-es vastagságú 20 cm átmérőjű kerek lapokat formálunk.
Olajozott sütőlapra helyezzük, 15-20 percig ismét kelesztjük. Előmelegített sütőben 4-5 percig elősütjük, majd rákenjük az előre elkészített rátétet. Visszatesszük a sütőbe, és készre sütjük.

magyar_motivum.gif


Búzacsírás pizza tészta


Hozzávalók

Tésztához:

-40 dkg finomliszt

-10 dkg búzacsíra

-2 dkg élesztő

-2 dkg cukor

-4 dl tej

-1 kk. só

-ízlés szerint őrölt köménymag

Elkészítés:

Az élesztőt langyos, cukros tejben megkelesztjük, a lisztet mély tálba szitáljuk, hozzáadjuk a búzacsírát, a sót, az őrölt köménymagot és a megkelt élesztőt. Ráöntjük a tejet és közepes keménységű tésztává dagasztjuk. A jól kidolgozott tésztát 30-40 percig kelesztjük. Lisztezett gyúródeszkán kinyújtjuk, formázzuk. Sütőlapra helyezzük, előmelegített
sütőben 6-8 percig elősütjük, elsimítjuk rajta a rátétet, majd készre sütjük.

magyar_motivum.gif


1. Pizza tészta  recept


Hozzávalók

Tésztához:

-60 dkg finomliszt

-15 dkg vaj

-3 tojássárgája

-3 dkg élesztő

-1 dl tej

-1 ek. cukor

-pici só

Elkészítés:

A vajat a tojássárgájával kikeverjük. Az élesztőt langyos, cukros tejben
megkelesztjük. A lisztet mély tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, a kikevert tojást, a megkelt élesztőt. Annyi langyos vizet adunk hozzá, hogy lágy tésztát kapjunk. A dagasztás addig tart, amíg a tészta felülete sima nem lesz. Ez után letakarva 30-40 percig kelesztjük, majd ízlés szerint formázzuk. Előmelegített sütőben 5-6 percig elősütjük, majd rátéttel beborítjuk. Ez után a sütőbe visszatéve készre sütjük.

magyar_motivum.gif



2. Pizza tészta  recept

Hozzávalók

Tésztához:

-60 dkg finomliszt

-15 dkg vaj

-2-3 dl tej

-3 dkg élesztő

-pici só

-1 tk. cukor

Elkészítés:

Az élesztőt langyos, cukros tejben megkelesztjük. A lisztet tálba szitáljuk, a kemény vajat belereszeljük, majd a liszttel elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a sót, a megkelt élesztőt és annyi tejet, hogy közepes keménységű legyen a tészta. Letakarva 30-40 percig kelesztjük. Lisztezett gyúródeszkára borítjuk, lazán átgyúrjuk. Ízlés szerint formázhatjuk, zsírozott sütőlapra vagy tepsibe terítjük a tésztát. Rövid ideig, kb. 10-20 percig kelesztjük. Olajjal megkenjük, előmelegített sütőben 4-5 percig elősütjük. Ízlés szerinti tölteléket terítünk a felületére. Visszatéve a sütőbe, készre sütjük.

magyar_motivum.gif



3. Pizza tészta  recept

Hozzávalók:

-40 dkg finomliszt

-1 dl tej

-1 dl víz

-1 ek. cukor

-2 dkg élesztő

-1 ek. olaj

-1 kk. só

Elkészítés:

Az élesztőt felfuttatom a langyos cukros tejben. A lisztet beleszitálom egy mély tálba, a közepébe mélyedést nyomok és beleöntöm az élesztős tejet. Ezt a környező liszt kis részével összekeverem (kovász), majd a többi lisztből kevéssel betakarom, letakarom és meleg helyen kétszeresére kelesztem. Kb. negyed óra után hozzáadom a sót és a vizet, majd jól elkeverem. A tésztát úgy mint a rétestésztát párszor a deszkához csapkodom és cipót formálok belőle. Meglisztezem, letakarom és kb. egy óra hosszat kelesztem. A kívánt pizza, vagy calzone szerint egy, vagy több darabba szedem szét, majd elterítem a kiolajozott tepsiben, sütőformában. Belenyomkodom, peremet készítek neki. Ezt a peremet 1-2 cm szélesen nem pakolom meg sem a töltelékkel, sem pedig a sajttal. Most kis olajos kenés után megpakolom a hozzávalókkal.

magyar_motivum.gif


Szójalisztes pizza tészta


Hozzávalók

Tésztához:

-40 dkg finomliszt

-15 dkg szójaliszt

-2 dkg élesztő

-4 ek. étolaj

-2 dkg cukor

-0,5 dl tej

-pici só

Elkészítés:

Az élesztőt langyos, cukros tejes vízben megkelesztjük. A liszteket összekeverjük, hozzáadjuk a sót, az étolajat, a megkelt élesztőt és annyi vizet, hogy lágy tésztát kapjunk. Addig dagasztjuk, amíg a tészta felülete sima nem lesz. Ezután letakarva, meleg helyen 30 percig kelesztjük. Ha megkelt, kinyújtjuk, formázzuk, sütőlapra helyezzük, 4-5 percig elősütjük. Ez után a rátétet elsimítjuk a tésztán és készre sütjük.

magyar_motivum.gif



Pizza szósz

Hozzávalók:

-20 dkg paradicsompüré

-0,5 l paradicsomlé

-10 dkg vöröshagyma

-1 kk. rozmaring

-1 kk. kakukkfű

-1 kk. bors

-1 só ízlés szerint

- kevés babérlevél

-1 dl étolaj

-5 dkg cukor

Elkészítés:

A hagymát apróra vágjuk, az alapanyagokat összekeverjük, felfőzzük, átszűrjük. Hőtőszekrényben jól tárolható.

magyar_motivum.gif


1.Csirkemájas pizza

Hozzávalók:

-40 dkg pizzatészta

-0.5 kg csirkemáj

-10 dkg vöröshagyma

-5 dkg sárgarépa

-5 dkg fehérrépa

-3 db zöldpaprika

-2 db paradicsom

-10 dkg reszelt sajt

-1 ek. zsír

-csipetnyi majoránna

-só

-bors

Elkészítés:

Az összes hozzávalókat kockára vágjuk. A kanálnyi zsírban az apróra vágott hagymát üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a kockára vágott zöldséget, és puhára pároljuk. Közben meghintjük sóval, és ízlés szerint fűszerezzük. Ha a zöldség puha, beletesszük a zöldpaprikát, a paradicsomot és most már nagy lángon pirítjuk, állandóan kavarva, hogy ne égjen le. Ha a csirkemáj elvesztette véres színét kész a ragu. Ezt a pizzára helyezzük, majd reszelt sajttal megszórjuk, és sütőbe tesszük, amíg a sajt megolvad.

magyar_motivum.gif


2. Gombás pizza

Hozzávalók:

-40 dkg pizzatészta

-20 dkg gomba

-10 dkg reszelt sajt

-16 dkg pizza szósz

-3 dkg vaj

-csipetnyi bors

-só, ízlés szerint

Elkészítés:

A gombát megtisztítjuk, szeletekre vágjuk, serpenyőben megforrósított vajon, állandóan keverve megpirítjuk. Közben sózzuk, borsozzuk.
Ha elkészült, rátesszük a pizza tésztára, pizza szósszal meglocsoljuk, a reszelt sajttal meghintjük és a sütőben készre sütjük.

magyar_motivum.gif


3. Hagymás gombás pizza

Hozzávalók:

-40 dkg pizzatészta

-10 dkg hagyma

-25 dkg gomba

-10 dkg vaj

-25 dkg paraj

-10 dkg ementáli reszelt sajt

-1 cs. petrezselyemzöld

-kicsi szerecsendió

-csipetnyi bors

-só, ízlés szerint

Elkészítés:

A hagymát és a gombát megtisztítjuk, szeletekre vágjuk. A paraj szárát eltávolítjuk. A vajon megpirítjuk a hagymaszeleteket, beletesszük a gombát. Az egészet addig pároljuk, amíg a levét elfövi. Beletesszük a parajt, és tovább pirítjuk. Szerecsendióval, sóval, borssal fűszerezzük. Az elősütött pizza tésztára egyenletesen elrendezzük a rátétet, sajttal meghintjük, és addig sütjük, amíg a sajt megolvad.

magyar_motivum.gif


4. Magyaros pizza

Hozzávalók:

-40 dkg pizzatészta

-25 dkg sütni való kolbász

-8 dkg füstölt szalonna

-12 dkg reszelt trappista sajt

-1 kisebb fej vöröshagyma

-16 dkg pizza szósz

-só, ízlés szerint

Elkészítés:

A kolbászt karikára, a szalonnát kockára, a vöröshagymát finomra vágjuk. A szalonnát kisütjük, benne a vöröshagymát kissé megfonnyasztjuk, majd beletesszük a kolbászt és az egészet zsírjára sütjük. Az elősütött pizza tésztára rákenjük a szószt, egyenletesen
elosztjuk a rátétet, meghintjük reszelt sajttal, és a sütőben készre sütjük.

magyar_motivum.gif


 5.Szalámis pizza

pizza_szalamis.jpg

Hozzávalók:

-40 dkg pizzatészta

-25 dkg paprikás szalámi

-25 dkg sajt

-1 kk. bazsalikom

-1 kk. oregano

Elkészítés:

A tésztára pakolom a vékonyra szelt szalámiszeleteket, majd megszórom a fűszerekkel, illetve a reszelt sajttal. Sózni nem kell. A sütő középső sinébe tolva megsütöm.

magyar_motivum.gif


6.Margherita Pizza

Hozzávalók:

-40 dkg pizzatészta

-kis csomó bazsalikom

-30 dkg mozzarella

-4 ek. frissen reszelt pecorino, vagy parmezán

-70 dkg hámozott húsos paradicsom

-5 ek. olivaolaj

-

-frissen őrölt bors

Elkészítés:

225 fokra előmelegítem a sütőt. A paradicsomokat felszeletelem és a pizzaalapon elosztom. Egy villával kissé szétnyomkodom őket. Hagyok körben egy kb 1 centis szélet. Felszeletelem a mozzarellát és a paradicsomokra fektetem. Sózom és borsozom. A középső sinen kb 15 perc alatt készre sütöm. Most kiveszem és megszórom a pecorinóval és a bazsalikomlevelekkel. A bazsalikomleveleket gondosan megöntözöm olivaolajjal és további 10 percig sütöm.

magyar_motivum.gif


7.Gombás Pizza

Hozzávalók:

-50 dkg pizzatészta

-25 dkg szeletelt csiperkegomba

-fél csésze paradicsommártás

-10 dkg szeletelt mozzarella

Elkészítés:

A tésztán elkenem a paradicsomot, elosztom rajta a szeletelt csiperkegombát, majd a szeletelt mozzarellát. Megspriccelem olívaolajjal, majd a sütőben szép pirosra sütöm.


magyar_motivum.gif


8.Tengerész Pizza

Hozzávalók:

-50 dkg pizzatészta

-fél csésze paradicsommártás

-2-3 nagy gerezd fokhagyma

-olívaolaj

Elkészítés:

A tésztára kenem a paradicsomot, megszórom a finomra vágott fokhagymával, megspriccelem az olivaolajjal. A sütőben szépre sütöm.

magyar_motivum.gif


9.Négy sajtos Pizza

Hozzávalók:

-50 dkg pizzatészta

-10-10 dkg sajt (mozzarella, pecorino, gorgonzola, groviera)

-2-3 fekete olajbogyó

Elkészítés:

A tésztára negyed körcikk alakban rápakolom a sajtokat (magyar sajtfélékkel is helyettesíthetem), elosztom rajta a magozott, negyedelt olajbogyókat és megsütöm.

magyar_motivum.gif


10.Magyaros Pizza

Hozzávalók:

-50 dkg pizzatészta

-5 szelet bacon

-7 dkg szeletelt szalámi

-7 dkg szeletelt kolbász

-25 dkg sajt

-1 kk. bazsalikom

Elkészítés:

A tésztát megkenem a pizza szósszal, majd felváltva rápakolom a szalonnaszeleteket, a szalámit és a kolbászt, megszórom a fűszerekkel, illetve a reszelt sajttal. Sózni nem kell. A sütő középső sinébe tolva megsütöm.

magyar_motivum.gif


11.Lecsós Pizza

Hozzávalók:

-50 dkg pizzatészta

-30 dkg kész lecsó

-15 dkg szalonna

-20 dkg reszelt trappist

Elkészítés:

A tésztát beleterítem a tepsibe, majd ráterítem a lecsót. Megszórom reszelt sajttal és a tetejére kakastaréjra vagdalt vékony szalonnaszeleteket teszek. Forró sütőben készre sütöm.

magyar_motivum.gif



12.Szalonnás Pizza

Hozzávalók:

-50 dkg pizzatészta

-10 szelet bacon

-25 dkg sajt

-1 kk. bazsalikom

-1 kk. oregano

Elkészítés:

A tésztára kenem a pizza szószt, rápakolom a szalonnaszeleteket, megszórom a fűszerekkel, illetve a reszelt sajttal. Sózni nem kell. A sütő középső sinébe tolva megsütöm.

magyar_motivum.gif


13.Kolbászos  Pizza

Hozzávalók:

-50 dkg pizzatészta

-25 dkg kolbász

-25 dkg sajt

-1 kk. bazsalikom

-1 kk. oregano

Elkészítés:

A tésztára kenem a pizza szószt, rápakolom a vékony átlósra szelt kolbászkarikákat, megszórom a fűszerekkel, illetve a reszelt sajttal. Sózni nem kell. A tepsit a sütő középső sinébe tolva megsütöm.

magyar_motivum.gif



14.Füstölt sonkás  Pizza

Hozzávalók:

-50 dkg pizzatészta

-25 dkg füstöltsonka

-2 merőkanálnyi paradicsommártás

-10 dkg parmezán sajt

Elkészítés:

A tésztát megkenem a paradicsommártással, majd ráfektetem a hajszálvékony sonkaszeleteket. A sütő középső sinébe tolva megsütöm. A kész, kisült pizzára friss parmezán sajtot gyalulok.

magyar_motivum.gif


15.Sonkás  Pizza

Hozzávalók:

-50 dkg pizzatészta

-20-25 dkg finomra szelt főtt sonka

-fél csésze paradicsommártás

-10 dkg szeletelt mozzarella

Elkészítés:

A tésztán elkenem a paradicsomot, elosztom rajta a sonkát, majd a lecsurgatott, szeletelt mozzarellát. Sütőben szép pirosra sütöm.

magyar_motivum.gif


16.Orgia  Pizza

Hozzávalók:

-50 dkg pizzatészta

-5 dkg téliszalámi

-5 dkg csípős szalámi

-5 dkg füstölt kolbász

-10 dkg gépsonka

-2 merőkanálnyi paradicsommártás

Elkészítés:

A tésztát megkenem a paradicsommártással, majd ráfektetem a sonkaszeleteket. A tetején elosztom a vékony szeletekre vágott kolbászt és szalámikat. Sózni nem kell. A sütő középső sinébe tolva megsütöm.

magyar_motivum.gif


17.Zöld  Pizza

Hozzávalók:

-50 dkg pizzatészta

-5 szardellafilé

-egy marék finomra vágott petrezselyemzöld

-1 ek. összevágott kapri

-2 gerezd zúzott fokhagyma

-só

-frissen őrölt feketebors

-2 ek. extra szűz olivaolaj

-10 rucolalevél

Elkészítés:

A szardellákat lecsepegtetem, felszeletelem, majd szitára téve ököllel kinyomkodom belőle a maradék nedvességet is. A szardella szeleteket ráhelyezem a kihúzott tésztára (egy kb. 2 centis sávot szabadon hagyva). Rászórom a kaprit, szardellafilét, petrezselyemzöldet és a fokhagymát. Sózom, borsozom és megöntözöm bőven az olajjal. A középső sütősinen megsütöm és a rucolalevelekkel megszórva tálalom.

magyar_motivum.gif


 

18. Nápolyi  Pizza

Hozzávalók:

-50 dkg pizzatészta

-fél csésze paradicsommártás

-10 dkg szeletelt mozzarella

-3-4 ajóka

-capri

-oregánó ízlés szerint

-2 ek. olívaolaj

Elkészítés:

A tésztára kenem a paradicsomot, sugárirányban ráosztom a csíkokra szelt ajókákat, megszórom vágott kapribogyóval és oreganoval, majd elosztom rajta a szeletelt mozzarellát. Sütőben szépre sütöm.

magyar_motivum.gif


19. Firenze  Pizza

Hozzávalók:

-50 dkg pizzatészta

-20 dkg paradicsom

-25 dkg mozzarella

-20 dkg olajban eltett tonhal

-1 ek. vékonyra vágott hagymakarika

-1 ek. magozott fekete olajbogyó

-só

-bors

Elkészítés:

A paradicsomot meghámozom és kockákra vágom. Kinyitom a tonhalkonzervet és lecsepegtetem a haldarabokat. A pizzatésztát vékonyan bekenem a tonhalolajjal, majd a felületen egyenletesen elosztom előbb a haldarabokat, majd a paradicsomkockákat. Sózom és borsozom. Felszeletelem a mozzarellát és elterítem a halas-paradicsomos felületen. A kb. 220° fokra előmelegített sütőben 18-20 perc alatt készre sütöm.

magyar_motivum.gif


20. Tonhalas  Pizza

Hozzávalók:

-50 dkg pizzatészta

-30 dkg mozzarella

-20 dkg olajban eltett tonhal

-só

-bors

Elkészítés:

Kinyitom a tonhalkonzervet és lecsepegtetem a haldarabokat. A pizzatésztát vékonyan bekenem a tonhalolajjal, majd a felületen egyenletesen elosztom a haldarabokat. Sózom és borsozom. Felszeletelem a mozzarellát és elterítem a halas felületen. A kb. 220° fokra előmelegített sütőben 18-20 perc alatt készre sütöm.

magyar_motivum.gif











Weblap látogatottság számláló:

Mai: 213
Tegnapi: 142
Heti: 355
Havi: 3 649
Össz.: 2 090 596

Látogatottság növelés
Oldal: PIZZÁK
Finom ízek varázsa - © 2008 - 2024 - ki-suti.hupont.hu

A HuPont.hu ingyen weboldal szerkesztő mindig ingyenes. A weboldal itt: Ingyen weboldal

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »