Finom ízek varázsa

Sütemények és ételreceptek saját gyűjteménye


Házi fehér kenyér

zsemle_cipo_5.jpg


Hozzávalók:

-40 dkg finomliszt

-1 tk. só

-1 tk. cukor

-230 ml víz

-1 ek. napraforgó olaj

-1 tk. ecet

 -1/4 kocka élesztő

Elkészítés:

Meglangyosítjuk a vizet, a felét hozzáöntjük a 40 dkg liszthez, másik felébe beletesszük a cukrot és az élesztőt. Hagyjuk állni 5 percig, addig a többi hozzávalót is beletesszük a liszthez.

Ha felfutott, hozzáöntjük a liszthez, és kézi robotgép dagasztóspiráljával 8 percig simára dagasztjuk. Sűrű tésztát fogunk kapni. Műanyag edényben betesszük a sütőbe  40-50 fokra kelni fél órára. De akár szobahúmérsékleten is keleszthetjük, csak tovább tart.

1-2 percig megint dagasztjuk, és kivesszük egy lisztezett tálcára megformázni, bevágjuk néhány helyen a tetejét, és formába, vagy tepsibe tesszük újra a 40-50 fokos sütőbe, még 50 percre,  után bekapcsoljuk 180 fokra, és megsütjük 40-45 perc alatt.

zsemle_cipo_0.jpg

zsemle_cipo_2.jpg

zsemle_cipo_5.jpg

magyar_motivum.gif







Weblap látogatottság számláló:

Mai: 29
Tegnapi: 191
Heti: 1 308
Havi: 4 160
Össz.: 2 128 335

Látogatottság növelés
Oldal: 9.)Házi fehér kenyér
Finom ízek varázsa - © 2008 - 2024 - ki-suti.hupont.hu

A HuPont.hu ingyen weboldal szerkesztő mindig ingyenes. A weboldal itt: Ingyen weboldal

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »