6.)Lajcsi krémes sütemény
Hozzávalók
Tésztához:
-2 evőkanál méz
-2 ek. kakaó
-2 tojás
-15 dkg cukor
-5 dkg margarin
ezeket az alapanyagokat tálba tesszük, vízgőz felett addig keverjük, amíg a cukor el nem olvad.
-40 dkg liszt
-1 mokkáskanál szódabikarbóna
Krémhez:
-6 dl tej
-1 cs.vaníliás pudingpor
-1 cs.puncs pudingpor
-20 dkg margarin
-20 dkg porcukor
-1 ek. rum
Máz:
-csokimáz
Elkészítés:
A szódabikarbóás liszttel a masszát összegyúrjuk. 3 lapot sütünk belőle. Gyorsan nyújtsuk ki a tésztát, mert amíg langyos, könnyebben tudunk vele dolgozni. Előmelegített sütőben készre sütjük őket. 3-3 dl tejben felfőzzük a pudingokat és lehűtjük. A margarint kikeverjük a porcukorral és a kihűlt pudingokhoz adjuk fele-fele arányban. A puncs ízű krémet rummal ízesítjük. Robotgéppel habosra keverjük mind a két ízt és a lapokra kenjük őket , az első lapra a puncs ízűt, a másodikra a vaníliásat tesszük. A tetejét csokimázzal vonjuk be. Legalább egy éjszakát pihentessük, így a lapok megpuhulnak. Hűvös helyen tároljuk, mert a krém szobahúmérsékleten tárolva megromolhat.
Az egyik kedvenc süteményem, nem tudok belőle eleget enni.