Hozzávalók
Tésztához:
-40 dkg liszt
-25 dkg margarin
-4 tojás sárgája
-2 ek. cukor
-1 citrom reszelt héja
-2 dkg élesztő
-1 dl tej
Krémhez:
-4 tojásfehérje
-20 dkg porcukor
-25 dkg darált dió
Elkészítés:
A tejben a cukrot elkeverjük, fel langyosítjuk és belemorzsoljuk az élesztőt, hagyjuk felfutni. Ezt a tészta többi hozzávalójával együtt összegyúrjuk. 15 percet pihentetjük a tésztát , két részre osztjuk és téglalap alakúra nyújtjuk. A tojásfehérjéket gőz fölött felverjük a porcukorral és hozzáadjuk a darált diót. Ezzel a krémmel megkenjük a téglalapokat, szorosan feltekerjük a tésztát és 1 cm széles karikákra felvágjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe teszzük szellősen a tésztákat. Előmelegített sütőben megsütjük. Akár azonnal fogyaszthatjuk a kész csigákat. Kezdők is bátran elkészíthetik ezt a süteményt. Egyszerű az elkészítése és mutatós.