23.)Vaníliás-kekszes torta
Hozzávalók:
Tésztához:
Barna piskóta:
-2 tojás
-5 dkg cukor
-5 dkg liszt
-1 dkg kakaó
-1/2 cs. sütőpor
Sárga piskótához:
-5 tojás
-15 dkg cukor
-15 dkg liszt
-1/2 cs. sütőpor
Krémhez:
Csokis krémhez:
-1 cs. csoki puding
-3 dl tej
- 2 ek. cukor
-8 dkg porcukor
-10 dkg vaj
-3 dkg darált keksz
-1 ek. rum
Vaníliás krémhez:
-1 cs. vanília puding
-3 dl tej
-2 ek.cukor
-8 dkg porcukor
-10 dkg vaj
-2 cs. bourbon vaníliás cukor
Díszítéshez:
-1 tábla csoki
Elkészítés:
Egy 26 cm átmérőjű tortakarikát kivajazunk, lisztezünk, vagy sütőpapírral bélelünk.
A barna piskótához az egész tojásokat felverjük a cukorral.
Jó 10 percig, míg szépen feljön és kivilágosodik.
Lapos kanállal óvatosan belekeverjük a lisztet, kakaóport, sütőport.
A masszát a formába öntjük, szépen eligazgatjuk, és előmelegített sütőbe megsütjük. (25 percig nem nyitjuk ki a sütőt, csak ez idő után)
Ugyan így megsütjük a sárga piskótát is.
Megfőzzük a krémeket.
A pudingot a tejjel felfőzzük, ízesítjük cukorral. Ha teljesen kihűlt, a vajat egy kevés porcukorral kikeverjük. A vajhoz fokozatosan hozzákeverjük a pudingot. Hozzáadjuk a kekszet és a rumaromát is.
Megfőzzük a vaníliás krémet is.
A pudingot a tejjel felfőzzük, ízesítjük cukorral. Ha teljesen kihűlt, a vajat egy kevés porcukorral kikeverjük. A vajhoz fokozatosan hozzákeverjük a pudingot. Hozzáadjuk a vaníliás cukrokat is.
Ha a piskótakorongok jól lehűltek, kettévágjuk, és betöltjük őket.
Alulra sárga piskóta, rá csokis krémet kenünk. Kakaós piskóta, erre a vaníliás krém, de ebből hagyjuk egy kicsit. Erre a sárga piskóta másik fele, rá pedig csokis krém, és rá a kakaós piskóta másik része.
A meghagyott vaníliás krémmel nagyon vékonyan bekenjük az egész tortát. Majd a tetejét kosár technikával díszítjük. Nekem maradt csokis krémem, a torta szélét ezzel díszítettem és csokikockával raktam körbe.