-5 ek. étolaj
-1 tk. bazsalikom
-1 tk. rozmaring
-1 tk. kakukkfű
-2 l víz
-1 kk. só
-0,5 dl étolaj
-25 dkg spagetti tészta, vagy makaróni
Elkészítése:
Előkészítjük az alapanyagokat. A vöröshagymát megtisztítjuk, és finomra vágjuk. A gombát megmossuk, apróra vágjuk. A fokhagymákat megtisztítjuk, összetörjük. Az olajon a vöröshagymát megpirítjuk, majd rátesszük a fokhagymát, ezt felengedjük 0,5 dl vízzel. A darálthúst ( én ezt használtam, de klasszikusan gépsonkával kell készíteni) hozzáteszzük, fűszerezzük, majd folyamatos kevergetés mellett addig pároljuk, míg teljesen ki nem fehéredik. Hozzátesszük a felaprított gombát és újabb 10-15 percig pároljuk. Hozzákeverjük a sűrített paradicsomot, ha szükséges, vízzel vagy ketchuppal hígítjuk még, ha túl sűrű. Közben a vízben feloldjuk a sót, hozzáadjuk az étolajat és kifőzzük benne a tésztát. Melegen tálaljuk, és sajtttal megszórjuk a tetejét. A szószt lehet a tésztára is tenni, de akár össze is keverhetjük vele tálalás előtt.