Francia krémes
Hozzávalók:
Tésztához:
Mézes laphoz: (2 db)
-30 dkg liszt
-10 dkg porcukor
-1 ek. méz
-8 dkg margarin
-2 tojás
-1 kk szódabikarbóna
Mákos piskótához:
-18 dkg cukor
-12 dkg liszt
-6 tojás
-3 ek. víz
-0,5 dl étolaj
-1/2 cs. sütőpor
-10 dkg egész mák
Krémhez:
-15 dkg porcukor
-25 dkg margarin
-7 dl tej
-2 cs. vaníliás pudingpor
Máz:
-5 dkg csokoládé felolvasztva
Tetejére:
-mandulaforgács
Elkészítés:
A mézes lapokhoz összegyúrjuk a hozzávalókat, majd a tésztát ketté vesszük, lisztezzük és kinyújtjuk. Sütőpapíron megsütjük, külön-külön. A piskótához felverjük a fehérjéket, majd a sárgákat kikeverjük a cukorral. Hozzáadjuk a vizet, az olajat és a lisztet, a sütőport, valamint a darálatlan mákot. Ebbe keverjük bele a habbá vert fehérjét, és papírral bélelt tepsiben kb. 20 percig sütjük. A krémhez a pudingport a fenti mennyiségű tejjel és cukorral felfőzzük, majd hagyjuk kissé hűlni, és hozzákeverjük a margarint. A rétegek: mézes lap - krém - mákos piskóta - krém - mézes lap - vékony réteg krém. A tetejére olvasztott csokit csurgatunk és mandulaforgácsot szórunk.