Oroszkrém szelet dióval hintve
Hozzávalók (40 szelethez):
Tésztához:
Fehér piskóta:
-5 tojás
-5 ek. cukor
-5 ek. meleg víz
-pici vanília aroma
-1/2 cs. sütőpor
-1/2 citrom reszelt héja
-5 ek. liszt
Barna piskóta:
-5 tojás
-5 ek. cukor
-5 ek. meleg víz
-1/2 cs. sütőpor
-1 ek. kakaópor
-4 ek. liszt
A tojássárgákat habosra keverjük a cukorral, majd a többi hozzávalóval, végül óvatosan a tésztához forgatjuk a tojásfehérje keményre vert habját. Előmelegített sütőben, nagy méretű tepsiben, sütőpapíron megsütjük a tésztákat és megvárjuk míg kihülnek.
Krémhez:
-5 dl tej
-1 cs vaníliás pudingpor
-5 ek. cukor, sűrűre főzzük és kihűtjük.
-5 dl habtejszínből kemény habot verünk és a kihűlt vanilis krémhez adjuk.
-3 cl rummal ízesítjük
-4 cl meleg vízhez adunk 1 tk. zselatint és a krémbe forgatjuk. A lapokat megkenjük a rummal ízesített krémmel és a tetejét darált dióval hintjük. Hűtőbe tesszük, 1 éjszakára, hogy a krémümk megdermedjen, majd szeleteljük. Csokiöntettel áthúzhatjuk tálalás előtt. Ezzel a sütivel mindíg nagy sikert aratok, rendszeres vendég az asztalunkon.
Próbáld ki!!!