4.)Mézes krémes
Hozzávalók:
Tésztához:
-60 dkg liszt
-15dkg porcukor
-9 dkg zsír
-2 egész tojás
-4 ek. méz
-4 ek. tej
-1 tk. szódabikarbóna
Krémhez:
-6 dl tej
-3 tojás sárgája
-4 púpozott ek. liszt
-10 dkg porcukor
-25 dkg Rama
-20 dkg porcuko
-3 tojás fehérje
Elkészítés:
A lisztet összekeverjük a porcukorral, szódabikarbónával majd a zsírt elmorzsoljuk benne. Hozzáadjuk a tojást, tejet, és a mézet. Összegyúrjuk a tésztát. 4 részre osztjuk. Lisztezett deszkán kinyújtjuk és zsírozott tepsi hátulján, vagy sütőpapíron előmelegített sütőben 190 fokon mind a 4 lapot kisütjük egymás után. Gyorsan elkészülnek, figyeljünk oda. A krémhez a tojás sárgáját a porcukorral, vaníliás cukorral és a liszttel csomómentesre keverjük. A tejet feltesszük melegedni, belekeverjük a tojásos masszánkat, és sűrű pudingot főzünk belőle. Hagyjuk kihűlni. A margarint és a porcukrot habosra keverjük. A tojás fehérjét kemény habbá verjük. Amikor a pudingunk kihűlt, először a vajas krémmel jól összekeverjük, majd a habot óvatosan belekeverjük. Ezzel a krémmel megtültjük a lapokat, a felső lapra porcukrot hintünk. Hagyjuk egy éjszakát állni a tésztánkat, másnapra teljesen puha lesz.