3.)Egyszerű dió torta
Hozzávalók
Tésztához:
-6 tojás
-6 ek. cukor
-6 ek. liszt
-6 ek. meleg víz
-1 cs. vaníliás cukor
-1 cs. sütőpor
Krémhez:
-20 dkgmargarin
-5 ek. tej
-8 ek. darált dió
-1 tojássárgája
-15 dkg cukor
-1 cs. vaníliás cukor
Dízsítés:
-fél dió, vagy diócikk
Elkészítés:
A tojásfehérjéket kemény habbá verjük. A tojássárgákkal habosra keverjük a cukrot, hozzáadjuk a vizet, lisztet, vaníliás cukrot és a sütőport. Ezt óvatosan a tojásfehérjével összekeverjük, vigyázva, hogy a habot ne törjük össze. A masszát tortafotmába öntjük és előmelegített sütőben készre sütjük. Megvárjuk amíg kihül és 2 , vagy 3 részre vágjuk. A krémhez a diót, a cukrot, a vaníliás cukrot, a tejet, a tojássárgáját jól elkavarjuk, és lassú tűzön péppé főzzük. Hűlni hagyjuk. A margarint egymagában habosra keverjuk, majd a jól kihűlt péppel simára dolgozzuk. Az elkészült krémmel megkenjük a lapokat, a torta oldalát és tetejét. a egy picit megakarjuk bolondítani, az egyik lapra lekvárt kenjünk először és arra a krémet. Díszítsük fél dióval.