8.)Puncskrémes mézes szelet
Hozzávalók:
Tésztához:
-2 db tojás
-2 ek. méz
-2 ek. kakaó
-1 kk. szódabikarbóna
-20 dkg porcukor
-5 dkg margarin
-40 dkg liszt
Krémhez:
-1 l tej
-3 cs. puncs ízű pudingpor
-25 dkg porcukor
-25 dkg margarin
Mázhoz:
-10 dkg tortabevonó csoki
-2 ek. kakaó
Elkészítés:
A tésztához valókat a liszt kivételével egy tálba összemérjük, és kézi habverővel gőz felett simára keverjük. A 40 dkg lisztet is hozzáadjuk, és tésztát gyúrunk belőle. A tésztát pihentessük pár percet, majd 4 nagyon vékony lapot nyújtunk belőle, amiket a tepsi hátára fektetve sütünk meg sütőpapíron. Előmelegített sütőben 220 °C-on 8-10 perc alatt megsütjük.
A krémhez megfőzzük a pudingot a tejjel, majd kihűtjük. A margarint habosra keverjük a porcukorral, majd a kihűlt pudingot is hozzáadjuk, és ezzel megtöltjük a lapokat. A tetejére gőz felett felmelegítjük a masszát és az olajat, majd a sütire simítjuk. Miután megkötött a bevonat, másnap forró vízbe mártott késsel szeleteljük.