5.)Túrós-sárgabarackos torta
Hozzávalók
Tésztához:
5 tojásból vizes piskóta tésztát sütünk
- 5 tojás
-5 ek. cukor
-5 ek. liszt
-5 ek. meleg víz
-1/2 csomag sütőpor
Krémhez:
-3 dl tej
-1 cs. vaníliás puding
-15 dkg margarin
-15 dkg porcukor
-1/4 kg tehéntúró
-1 citrom
-1 ek.étkezési zselatin
-2 dl tejszínhab
-sárgabarack befőtt
Elkészítés:
Megsütjük a vizes pisótát tortaformában. Megvárjuk amíg kihül és középen félbevágjuk. A tejet a pudingporral felfőzzük, majd hagyjukkihűlni. Közben a margarint a porcukorral habosra keverjük. Akihűlt pudinggal robotgép segítségével habosra keverjük, hozzáadjuk a túrót, a citrom reszelt héját és levét. A zselatint kevés vízben feloldjuk, hozzá keverjük a krémhez. A sárgabarackot fel kockázhatjuk és a krémbe keverhetjük, vagy a szeleteket fektetjük a tésztára. Hagyjuk , hogy a zselatin miatt elkezdjen a krémünk dermedni, közben a tejszínt verjük kemény habbá. Amikor a krémünk állaga már nem folyós, a tejszínhab felét adjuk a krémhez, ettől nagyon finom légy állagot kapunk. Fektessük le az egyik tortalapot, vékonyan kenjük be a krémmel, erre tegyünk sárgabarack szeleteket, ismét krémmel fedjük be. Helyezzük rá a másik piskótalapunkat és a maradék krémet kenjök rá. Díszítsük tejszínhabbal és sárgabarackkal a tortánkat. Ajánlom mindenkinek. Nem túl édes torta, nálunk az egyik új kedvenc.