Finom ízek varázsa

Sütemények és ételreceptek saját gyűjteménye

Csirkemájpástétom házilag

csirkemaj_pastetom_6.jpg

Hozzávalók:

-40 dkg csirkemáj, szív nélkül

-10 dkg zsír

-1 fej vöröshagyma

-5 dkg csemege szalonna

-2-3 gerzd fokhagyma

-1 tk. bors

-1 tk. majoránna

-1 tk. só

-3 dl főzőtejszín

Elkészítés:

a májat alaposan megtisztítom. Egy serpenyőbe megolvasztom a zsírt, beleteszem a hagymát. Lehet kockára vágva, vagy lereszelve. Megpárolom és pér perc múlva hozzáadom a szalonnát. Ezt is kicsit sütöm és jöhet a csirkemáj. Folyamatos keverés mellett, mérsékelt hőfokon készítem. Hozzáadom a majorannát, a borsot és a foghagymát lereszelve. Amikor a máj a levét kiengedte és ezt el is főtte, tehát már a zsíron pirul, akkor adom a sót hozzá. 2-3 percet hagyom a zsírban sülni, majd felönöm a tejszínnel. Felforralom vele, megkostóljuk, ha szükséges, még utána ízesítek. ( nekem szinte mindíg kell még fűszereznem) . Ha elkészültem, várok, hogy hűljön, majd leturmixolom. Ilyenkor még folyós az állaga, ne ilyedjünk meg, amint lehűlt meg fog dermedni. A tejszín mennyiségén tetszés szerint lehet változtatni, akár többet is adhatunk hozzá, ezzel tudjuk a krémességét befolyásolni a pástétomunknak. Rozmaringgal is megbolondíthatjuk az ízét.  Pirítóssal tálaljuk és zöldségeket kínálunk hozzá. Én nem tudok vele betelni, rendszeresen készítem. Jó étvágyat kívánok hozzá.

magyar_motivum.gif





Weblap látogatottság számláló:

Mai: 105
Tegnapi: 146
Heti: 889
Havi: 3 741
Össz.: 2 127 916

Látogatottság növelés
Oldal: 1.)Csirkemájpástétom házilag
Finom ízek varázsa - © 2008 - 2024 - ki-suti.hupont.hu

A HuPont.hu ingyen weboldal szerkesztő mindig ingyenes. A weboldal itt: Ingyen weboldal

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »