Hozzávalók:
-40 dkg csirkemáj, szív nélkül
-10 dkg zsír
-1 fej vöröshagyma
-5 dkg csemege szalonna
-2-3 gerzd fokhagyma
-1 tk. bors
-1 tk. majoránna
-1 tk. só
-3 dl főzőtejszín
Elkészítés:
a májat alaposan megtisztítom. Egy serpenyőbe megolvasztom a zsírt, beleteszem a hagymát. Lehet kockára vágva, vagy lereszelve. Megpárolom és pér perc múlva hozzáadom a szalonnát. Ezt is kicsit sütöm és jöhet a csirkemáj. Folyamatos keverés mellett, mérsékelt hőfokon készítem. Hozzáadom a majorannát, a borsot és a foghagymát lereszelve. Amikor a máj a levét kiengedte és ezt el is főtte, tehát már a zsíron pirul, akkor adom a sót hozzá. 2-3 percet hagyom a zsírban sülni, majd felönöm a tejszínnel. Felforralom vele, megkostóljuk, ha szükséges, még utána ízesítek. ( nekem szinte mindíg kell még fűszereznem) . Ha elkészültem, várok, hogy hűljön, majd leturmixolom. Ilyenkor még folyós az állaga, ne ilyedjünk meg, amint lehűlt meg fog dermedni. A tejszín mennyiségén tetszés szerint lehet változtatni, akár többet is adhatunk hozzá, ezzel tudjuk a krémességét befolyásolni a pástétomunknak. Rozmaringgal is megbolondíthatjuk az ízét. Pirítóssal tálaljuk és zöldségeket kínálunk hozzá. Én nem tudok vele betelni, rendszeresen készítem. Jó étvágyat kívánok hozzá.