3.)Mézes krémes lekvárral
Hozzávalók:
Tésztához:
-10 dkg cukor
-2 evőkanál méz
-10 dkg margarin
-0,5 dl tej
-1 sütőpor
-1 tojás
-45 dkg liszt
Krémhez:
-5 dl tej
-5 ek. búzadara
-10 dkg margarin
-1 ek. rum
-1 cs. vaníliás cukor
-10 dkg porcukor
Tetejére:
-10 dkg étcsokoládé
-1 kk. olaj
Elkészítés:
A cukrot a mézzel, tojással, margarinnal és sütőporral összekeverjük, gőz fölött habzásig főzzük. A tűről levéve hozzáadjuk a lisztet. A masszát négy egyforma részre osztjuk, egyenként, lisztezett deszkán kisebb tepsi méretűre nyújtjuk. Középmeleg sütőben 10-15 perc alatt megsütjük.Figyeljünk oda rá, mert nagyon gorsan elkészül. A búzadarával vaníliás tejjel pépet főzünk, kihűtjük. A porcukrot és a margarint habosra keverjük a rummal, majd hozzáadjuk a darás péphez. Jól kikeverjük. Egy kihűlt lapot tálcára teszünk, megkenjük krémmel, a következő lapot lekvárral kenjük meg, majd megint krémmel kent lap következik. A tetejét beborítjuk egy tésztalappal, amit olvasztott csokoládéval vonunk be. Legalább egy napig pihentetni kell, másnap jól szeletelhető.