14.)Színes-rácsos csokitorta
Hozzávalók:
Tésztához:
-6 tojás
-25 dkg cukor
-25 dkg liszt
-1 cs. sütőpor
-10 ek. meleg víz
Krém:
-1 l tej
-3 cs. csokipuding
-7 ek. cukor
-20 dkg margarin
Díszítés:
-10 dkg étcsoki
-15 dkg marcipánmassza, vagy fondant
-sárga ételfesték
-tetszés szerint csokireszelék
Elkészítés:
Elkészítjük a piskótát. A tojássárgáját a cukorral és a vízzel jó habosra keverjük,majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet. Végül óvatosan a tojásfehérjéből készített habot is belevegyítjük. Sütőpapírral bélelt nagyobb méretű tepsiben, előmelegített sütőben 180 C-on megsütjük. Megvárjuk amíg kihűl a tészta, középen félbevágjuk.
Elkészítjük a krémet.A tejből félreteszünk 3 dl, a többit felforraljuk. A 3 dl-ben jól elkeverjük a pudingport. A felforrt tejbe beletesszük a cukrot, majd belefőzzük a pudingot. Ha kihűlt hozzáadjuk a habosított margarint. Ízlés szerint tehetünk még bele kakaóport, vagy olvasztott csokoládét. Megtöltjük a krém felével a tészta egyik lapját, rátesszük a másikat, A maradék krémet egyenletesen elkenjük a tészta tetején és oldalán, valamenniyt félreteszünk belőle a torta tetőnk díszítéséhez. Az étcsokit vízgőz felett felolvasztjuk és a torta tetejét bevonjuk vele. Megvárjuk, hogy megdermedjen.
A marcipánmasszát, vagy fondant vegyük félbe, egyik részét színezzük sárga ételfestékkel. Kinyújtjuk a masszákat és felcsíkozzuk őket. A látható módon szövés minta szerűen egymásba fűzzük. Ezt ráhekyezzük a torta kalapjára és csokikrémmel díszítjük. A szélekre a megmaradt masszából pici golyókat formázunk és válatakozó színekkel körberakjuk a szélét.