26.)Csokoládés varázs torta
Hozzávalók:
Tésztához:
-3 tojás
-3 ek. cukor
-3 ek. liszt
-3 ek. meleg víz
-1 ek. kakaópor
-1/2 cs. sütőpor
Krémhez:
-4 tojás
-5 ek. cukor
-25 dkg csokoládé
-5 dl tejszín
Díszítés:
-1 cs. babapiskóta
-2 dl habtejszín
-3 dkg fehér csoki
-csokidara
-marcipán, vagy fondant levél és virág
Elkészítés:
A tészta hozzávalóiból piskótát sütünk 26 cm-es tortafomában. Megvárjuk amig kihűl, majd a tortakarikát visszatesszük a tortalap köré és elkészítjük a krémet.
A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral. Közben gőz fölött felolvasztjuk a csokoládét. A tojásfehérjéből és a tejszínből külön-külön kemény habot verünk. A cukros tojásba először a csokoládét, majd a habokat is óvatosan belekeverjük. A krémet 1-2 órára a hűtőbe rakjuk, és csak teljesen hidegen kenjük a tortalapra.
Tegyük a hűtőbe a tartánkat, amíg teljesen megderemed., majd vegyük ki, a tortakarikát vegyük le és díszítsük. A babapiskótákat vágjuk középen félbe, ezzel rakjuk körbe a piskótánkat. A tejszínhabot verjük kemény habbá 1 cs. habfixálóval és habzsák segítségével a torta peremét díszítsük vele. Tetszőlegesen folyatassuk a díszítést.