Finom ízek varázsa

Sütemények és ételreceptek saját gyűjteménye

12.)Drezdai kalács

diszito_elem.gif_6.png

 drezdai_kalacs_1.jpg

Gyümölcsökhöz:


-20 dkg mazsola
-5 dkg kandiscukros citromhéj
-10 dkg kandiscukros narancshéj
-10 dkg durvára vágott mandula
-5 dkg aszalt sárgabarack
-5 dkg aszalt szilva
-5 dkg durvára vágott dió
-1 ek.rum
-2 tk. vanília kivonat
-3 ek. víz

Kovászhoz:
-20 dkg rétesliszt
-4 dkg élesztő
-1,5 dl tej
-2 ek. kandiscukor

Tésztához:
-25 dkg rétesliszt
-1 tk. só
-1 egész tojás
-4 tojássárgája
-1 dl tej
-15 dkg vaj
-10 dkg kockára vágott marcipán
-1 ek. koronás kandiscukor

Tetejére:
-15 dkg vaj
-15 dkg koronás porcukor

Elkészítés:
a Gyümölcsökhöz címszó alatt felsoroltakat, előzőnap egy tálba tesszük és letakarva ázni hagyjuk.
A kovász hozzávalóit tálba tesszük és konyhai robotgép dagasztó funkciójával 10 percig keverjük, majd hagyjuk szobahőmérsékleten 30 percet pihenni.
a tészta alapanyagaival gyúrjuk össze. Ha már az edény falától elválik, adjuk hozzá a beáztatott gyümölcsöket, dagasszuk tovább 1-2 percig.
Hagyjuk kelni 30 percig, majd 2/3 részéből lisztezett gyúródeszkán téglalapot formálunk, amit tepsibe teszünk, erre a maradék tésztából egy keskenyebb csíkot helyezünk középre. Előmelegített sütőben készre sütjük.Még melegen, ahogy kivesszük a sütőből, megkenjük a vajjal és meghintjük koronás porcukorral. Sokáig elálló illatos finomság!




 



Weblap látogatottság számláló:

Mai: 200
Tegnapi: 146
Heti: 984
Havi: 3 836
Össz.: 2 128 011

Látogatottság növelés
Oldal: 28.) Drezdai kalács
Finom ízek varázsa - © 2008 - 2024 - ki-suti.hupont.hu

A HuPont.hu ingyen weboldal szerkesztő mindig ingyenes. A weboldal itt: Ingyen weboldal

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »