Cigánypecsenye
Hozzávalók:
-1 kg tarja vagy karaj
-50 dkg füstölt kenyérszalonna
-10 gerezd fokhagyma
-1 kg vöröshagyma
-5 db paprikás kolbász, ízlés szerint
-só
-bors
-piros fűszerpaprika
-olaj
Elkészítés:
A szalonnát felszeletelem, a szeleteket bevagdosom, egy mélyebb edényben mikróban a zsírját 4-5 perc alatt kisütöm. A zsír egy részét beleteszem egy nagyobb edénybe és a karikára vágott hagymát félig megsütöm, majd egy tepsiben egyenletesen elrendezem. Közben a felszeletelt kiklopfolt húsokat sózom, borsozom, és a maradék szalonnazsírban egy serpenyőben félig megsütöm, melyeket utána a hagymára pakolok. A fokhagymagerezdeket összepréselem, egy kis tálkában kevés olajat ráöntve minden hússzeletet megkenek, majd a szalonnákat is a húsokra pakolom, a kolbászt okat is ráfektetem és az egészet 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30-40 perc alatt készre sütöm. A szalonna tetejét pirospaprikába mártom, így elkészítjem a kakastarályt. Sültkrumlival tálalom.