46.) Eszterházi torta
Hozzávalók:
Diós piskótához:
-20 dkg darált dió
-6 tojás
-6 ek. porcukor
-1 kk. kakaópor
Krémhez:
-2 csomag tejszínízű pudingpor
-8 dl tej
-5 ek. cukor
-10 dkg darált dió
-0,5 dl rum
-2 dl felvert tejszínhab
Máz:
-fondant máz, csokival áthúzva
Elkészítés:
A tojások sárgáját és fehérjét szétválasszuk. A sárgáját habosra keverjük a porcukrral, a kakaóval, hozzá adjuk a diót és óvatosan a tojások kemény felvert habját. Előmelegített sütőben tortaformában megsütjük. Megvárjuk amíg kihűl és 5 lappá vágjuk. a pudingot felfőzzük a tejjel, cukorral. Még melegen belekeverjük a diót, rumot és a cukrot. Langyosan a tejszínhabot. Ezzel töltjuk meg a lapokat egyenletesen. A tetejére fondan mázt készítünk, amit olvasztott csokival mintázunk. Az oldalát csokilapokkal díszítjük.
A képen látható torta kis méretű, 4 tojásos. arecept 26 cm-es formához van megadva.