Finom ízek varázsa

Sütemények és ételreceptek saját gyűjteménye

46.) Eszterházi torta

diszito_elem.gif_6.png

eszterhazi_torta._2jpg.jpg

Hozzávalók:

Diós piskótához:

-20 dkg darált dió

-6 tojás

-6 ek. porcukor

-1 kk. kakaópor

Krémhez:

-2 csomag tejszínízű pudingpor

-8 dl tej

-5 ek. cukor

-10 dkg darált dió

-0,5 dl rum

-2 dl felvert tejszínhab

Máz:

-fondant máz, csokival áthúzva

Elkészítés:

A tojások sárgáját és fehérjét szétválasszuk. A sárgáját habosra keverjük a porcukrral, a kakaóval, hozzá adjuk a diót és óvatosan a tojások kemény felvert habját.  Előmelegített sütőben tortaformában megsütjük. Megvárjuk amíg kihűl és 5 lappá vágjuk. a pudingot felfőzzük a tejjel, cukorral. Még melegen belekeverjük a diót, rumot és a cukrot. Langyosan a tejszínhabot. Ezzel töltjuk meg a lapokat egyenletesen. A tetejére fondan mázt készítünk, amit olvasztott csokival mintázunk. Az oldalát csokilapokkal díszítjük.

A képen látható torta kis méretű, 4 tojásos. arecept 26 cm-es formához van megadva.

eszterhazi_torta._3jpg.jpg

 



Weblap látogatottság számláló:

Mai: 35
Tegnapi: 191
Heti: 1 314
Havi: 4 166
Össz.: 2 128 341

Látogatottság növelés
Oldal: 46.) Eszterházi torta
Finom ízek varázsa - © 2008 - 2024 - ki-suti.hupont.hu

A HuPont.hu ingyen weboldal szerkesztő mindig ingyenes. A weboldal itt: Ingyen weboldal

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »