29.)Csokis-diós szelet
Hozzávalók:
Tésztához:
5 tojásos kakaós piskóta
-5 tojás
-5 ek. cukor
-4 ek. liszt
-1 ek. kakaó
-1 cs. sütőpor
-5 ek. meleg víz
Krémhez:
-3 dl tej
-1 cs. vaníliás pudingpor
-12 dkg margarin
-12 dkg porcukor
-12 dkg darált dió
-1 ek. rum
-sárgabarack lekvár
Máz:
-10 dkg csoki
Dísztítés:
-tejszínhab
-csokireszelék
-dekorációs cukorgyöngy
Elkészítés:
A tojások sárgáját és fehérjét szétválasszuk. A sárgáját habosra keverjüka cukorral, sütőporral, meleg vízzel, liszttel és kakaóval. Majd a tojásfehérje felvert , kemény habját óvatosan hozzáforgatjuk. Sütőpapírral bélelt nagyobb méretű tepsiben, előmelegített sütőben megsütjük a piskótát. Ha kihűlt, 3 egyforma részre vágjuk.
A pudingot a tejjel sűrűre főzzük, majd kihűtjük. A margarint és a porcukrot habosra keverjük, hozzáadjuk a diót, rumot és a két krémet egybe vegyítjük. Ezzel a krémmel megkenjük az alsó piskóta lapot. A második piskótalap egyik oldalát megkenjük vékonyan barack lekvárral, majd ezt fordítjuk a krémre. Tetejére ismét krémet teszünk, majd a felső lapra ugyan így lekvárt. A tészta felső lapját és oldalát is vékonyan bevonjuk krémmel. A tetejére gőz felett csokit olvasztunk, amit kevés étolajjal simára keverünk. Ezzel vonjuk be a piskóta tetejét. Megvárjuk amíg megdermed és díszítsük tetszőlegesen.