53.)Ribizlis túró torta
Hozzávalók:
Tésztához:
-3 tojás
-3 ek. cukor
-3 ek. liszt
-1 cs. vaníliás cukor
-1 cs. sütőpor
-3 ek. meleg víz
Krémhez:
-4 dl habtejszín
-50 dkg túró
-1 citrom reszelt héja
-1 cs. vaníliás cukor
-10-20 dkg porcukor (ízlés szerint)
-0,5 dl meleg vízben oldott étkezési zselatin
Díszítés:
-1 dl habtejszín
-friss ribizli
Elkészítés:
26 cm-es tortaformában megsütjük a sárga piskótánkat. A tortakarikát visszahelyezzük köré és ráöntjük a krémet,ami nagyon egyszerű. A tejszínt felverjük és a többi hozzávalóval összekeverjük, végül a zselatint adjuk hozzá. Ráüntjük a piskótára és egyenletesen elsimítjuk. Hűtőbe tesszük dermedni,majd díszítjük.