37.)Mandulás, csokis torta
Hozzávalói:
Tésztához:
Sárga piskóta:
-2 tojás
-2 ek. cukor
-2 ek. liszt
-2 ek. meleg víz
-1/2 cs. sütőpor
-1/2 citrom reszelt héja
Barna piskóta:
-2 tojás
-2 ek. cukor
-2 ek. liszt
-2 ek. meleg víz
-1/2 cs. sütőpor
-1 ek. kakaópor
Mandulás piskóta:
-2 tojás
-2 ek. cukor
-2 ek. liszt
-2 ek. meleg víz
-1/2 cs. sütőpor
-2 ek darált mandula
Krémhez:
-6 dl tej
-2 cs. vaníliás puding
-25 dkg vaj
-25 dkg radált mandula
-10 dkg darált mandula
-pici mandula aroma(színtelen)
Csokis krém:
-15 dkg olvasztott csoki
-1 dl tejszín
- 10 dkg durvára vágott pörkölt mandula
Máz:
-5 dkg fehér csoki
-5 dkg étcsoki
-2 ek. étolaj
Díszítés:
-3 dl tejszínhab
-pici sárga ételfesték
-1 ek. kakaó
-csokidara
-dekorcukor
Elkészítés:
26 cm-es tortaformában külön-külön megsütjük a piskótákat. Megvárjuk amíg kihűlnek.
A pudingot a tejjel sűrűre főzzük, majd ha kihűlt hozzákeverjük a vaj és porcukor egyvelegét.Hozzáadjuk a darált mandulát és a mandula aromát.
Alullra tesszük a kakaós lapot rekenjük a krém 1/3 részét. Csokit olvasztunk gőz fölött, tejszínnel lágyítjuk. Ennek a masszának a felét rákenjük a mandulás krémünkre, majd pörkölt , durvára vágott mandulával megszórjuk. Ráhelyezzük a mandulás piskótát és ugyan így kenjük rá a krémeket. Végül a sárga piskótát helyezzük a tortánk tetejéte. A maradék krémet a tetején és az oldalán egyenletesen kenjük el.
A csokikat külön-külön gőz felett étolajjal elkeverve felolvasszuk, majd a torta felét bevonjuk vele. Kicsi átmenetet készítünk a két szín között fogpiszkáló, vagy hústű segítségével. Hagyjuk megdermedni hűtőben. A két szín találkozásánál dekorcukorral díszítsük a csokit.
A tejszín felét sárgára színezve verjük kemény habbá, a másik felét kakaóval készítsükel. Díszítsük a tortánkat körbe és a tetején a színeket felváltva használva.