43.)Mákos-guba torta Mayától
Hozzávalók:
-10 db kifli
-500 g darált mák
-ízlés szerint porcukor
-narancs reszelt héja
-3 tojás
Elkészítés:
2 tálat veszünk elő 5-5 db kiflit kb. 1 cm szélesre felszelünk, majd
megszórjuk darált mák és porcukor keverékével
2 db főző edényt veszünk elő 0,5 dl tejet teszünk mid a kettőbe az
egyik lábasba a fél liter tej mellé 3 db tojássárgáját, narancs
reszelt héját és vaníliás cukrot teszünk majd felforraljuk és forralás
után bele öntjük az egyik tálba ahol a szeletelt kifli van, majd a másik főző edénybe 1,5 dl tejet felforraljuk és mazsolát
teszünk bele. A másik szeletelt tál kiflire öntjük hagyjuk, hogy jól megszívják magukat a kiflik, addig kivajazunk egy tepsit vagy szív formájú sütő formát alulra kerül a tojásos kiflik majd a tetejére a mazsolás mákos kiflik. Betesszük a sütőbe megszikkasztjuk, addig felverjük a tojásfehérjét ha evvel végeztünk kivesszük a tepsiből a sütő formánk és a habot rá tesszük majd vissza tesszük és arany barnára sütjük a habot kihűlve tálaljuk lehet hozzá vanília sodót csinálni de anélkül is nagyon finom.