28.)Túró torta
Hozzávalók
Tésztához:
3 tojásból vizes piskóta tésztát sütünk
- 3 tojás
-3 ek. cukor
-3 ek. liszt
-3 ek. meleg víz
-1 ek kakaó
-1/2 csomag sütőpor
Krémhez:
-3 dl tej
-1 cs. vaníliás puding
-15 dkg vaj
-15 dkg porcukor
-1/4 kg tehéntúró
-1 citrom
-1 ek.étkezési zselatin
-2 dl tejszínhab
-5 db babapiskóta, csokival bevonva
Díszítés:
-2 dl tejszínhab
-pici sárga ételfesték
-1 cs. habfixáló
-dekorációs cukor
-csokidara
-citrom szeletek
Elkészítés:
Megsütjük a vizes pisótát 26 cm-es tortaformában. Megvárjuk amíg kihül.
A tejet a pudingporral felfőzzük, majd hagyjuk kihűlni. Közben a vajat a porcukorral habosra keverjük. A kihűlt pudinggal robotgép segítségével habosra keverjük, hozzáadjuk a túrót, a citrom reszelt héját és levét. A zselatint kevés vízben feloldjuk, hozzá keverjük a krémhez. Hagyjuk , hogy a zselatin miatt elkezdjen a krémünk dermedni, közben a tejszínt verjük kemény habbá. Amikor a krémünk állaga már nem folyós, a tejszínhabot adjuk a krémhez, ettől nagyon finom légy állagot kapunk. Fektessük a tortalapot vissza a tortaformába, vékonyan kenjük be a krémmel, erre tegyünk babapiskótát, amit előzőleg csokival bevontunk, a maradék krémmel fedjük be. Símítsuk el a formában és tegyük hűtőbe dermedni. Vegyük le a torta karikát a süteményünkről és díszítsük a tetejét tejszínhabbal, én a felébe sárga ételfestéket tettem, színes cikorkákkal és citrom szeletekkel.