Hozzávalók:
-25 dkg margarin
-2 tojás
-5 dkg élesztő
-1-2 dl tej
-2 ek. tejföl
-só
-1 tojás a kenéshez.
Elkészítés:
Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk 15 perc alatt. A tészta alapanyagait egy tálba tesszük , hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt és jól összegydolgozzuk, amíg sima tésztát nem kapunk. Tegyük meleg helyre és kelesszük duplájára a tésztánkat. Ha megkelt, lisztezett gyúródeszkán kinyújtjuk 1 ujjnyi vastagságúra és négybe összehajtogatjuk.Hagyjuk kicsit kelni, és ismételjük meg a műveletet. A harmadik kinyújtásnál késsel becsíkozzuk, kiszaggatjuk tetszés szerinti szaggatóval. A tetejét bekenjük a felvert tojással és megsütjük. Egyszerű elkészíteni. Náunk az utolsó morzsáig elfogyott.