47.)Csokitorta aszalt gyümölccsel
Hozzávalók:
Tésztához:
-7 tojás
-7 ek. cukor
-6 ek. liszt
-1 ek. kakaópor
- 7 ek. meleg víz
-1 cs. sütőpor
Krémhez:
-5 tojás
-24 dkg cukor
-1 cs.vaníliás cukor
-10-15 dkg csokoládé
-30 dkg vaj
Díszítés:
-1 dl tekszínhab
-1 kk. kakaópor
-aszalt mandarin
-csokireszelék
Elkészítés:
A szokásos módon elkészítjük a barna piskótát. Ha kihűlt 3 részre vágjuk. A krémhez az egész tojást, a cukrot és a megolvasztott csokoládét vízgőz fölött folytonos keverés mellett simára keverjük. (robotgéppel végezzük a keverést, jobb állagot kapunk) Hagyjuk kihűlni, és a habosra kevert vajat beledolgozzuk. Bármilyen csokit használhatunk, amit otthon találunk.
Ezzel a krémmel a tortalapokat megkenjük, egymásra illesztjük. A felső lapra is ezt a krémet kenjük vékonyan. A torta oldalát csokidarabokkal díszítjük. A peremét tejszínhabbal körbe vonjuk és bármilyen aszalt gyümölcs szeletekkel díszíthetjük.
Amilyen egyszerű, olyan finom és mutatós finomság.