22.)Diós szelet
Hozzávalók:
Tésztához:
-5 tojássárgája
-25 dkg cukor
-10 ek. forró víz
-25 dkg liszt
-késhegynyi szódabikarbóna
-5 tojásfehérje felvert habja
Krémhez:
-25 dkg margarin
-20 dkg porcukor
-10 dkg garált dió
-3 cl rum
-2 dl tej
-2 ek. liszt
Elkészítés:
A tojássárgájákat a cukorral, forró vízzel kikeverjük, majd a szódabikarbónával elkevert lisztet hozzáadjuk. Végül a tojásfehérje kemény habját óvatosan beleforgatjuk. Kizsírozott, lisztezett tepsiben megsütjük, vagy sütőpapírral béleltben.
Megvárjuk, amíg kihül a tészta, és középen elfelezzük. Megkenjük a következő krém felével.
A tejben a lisztet sűrű péppé főzzük. A margarint a porcukorral habosra keverjük, hozzásadjuk a diót, a rumot, majd a kihűlt masszával eldolgozzuk. Ezt a krémet a tésztára simítjuk. Rátesszük a piskótánk másik felét és a maradék krémet egyenletesen elosztjuk a tetején. Tetszőlegesen díszíthetjük. Én most vegyes csokireszeléket használtam hozzá.
Ha szeretnél valami finomat gyorsan sütni, akkor ezt próbáld ki. Kevés időráfordítással nagyon finom és mutatós ereményt kapsz