15.)Marcipános csokitorta
Hozzávalók:
Tésztához:
2 db 6 tojásos vizes piskóta
-6 db tojás
-6 ek. cukor
-6 ek. liszt
-1 cs. vaníliás cukor
-1/2 cs. sütőpor
-6 ek. meleg víz.
Krémhez:
-4 tojás
-20 dkg cukor
-1 cs.vaníliás cukor
-10 dkg csokoládé
-20 dkg margarin
Díszítés:
-25 dkg marcipán (lehet fondantot is használni helyette)
-csoki darálék
-színes csokigolyók
Elkészítés:
A tésztához a hozzávalókból 2-szer, nagyobb méretű tortaformában amegsütjük a lapokat. Ha nincs nagyobb méretű formánk, akkor a hagyományosban, kissebb mennyiséggel, 3-4 tojásos piskótát süssünk, hogy ne legyen túl magas.
A krémhez az egész tojást, a cukrot és a megolvasztott csokoládét vízgőz fölött folytonos keveréssel simára keverjük. Hagyjuk kihűlni, és a habosra kevert margarint beledolgozzuk. Bármilyen csokit használhatunk, amit otthon találunk.
Amikor kezd dermedni a krémünk, az egyik piskótát megkenjük a felével, ráhelyezzük a másik lapot. A tetejét és a torta oldalát is egyenletesen bevonjuk a krémmel.
A marcipánmasszából 15 dkg-ot kinyújtunk, akkorára, hogy a torta tetejét befedje ill. lelógjon róla. A maradékból vékony hengereket formálunk, ebből kettőt összesodrunk és a torta peremét körbe díszítjük vele. A maradékból virágokat mintázunk. A torta oldalára, a marcipán vonal alá, csoki darálékot ragasztunk. A torta közepét olvasztott fehér csokival kis körben megkenjük és erre csokigolyókat ragasztunk.
Teszés szerint díszíthetjük a tortánkat, akár más módon is.