Linzer, dióval hintve
Hozzávalók:
-75 dkg liszt
-40 dkg margarin
- 3 tojás
-24 dkg cukor
- 1 cs.sütőpor
-6 cs- vaníliás cukor
-1 mk. szódabikarbóna
Díszítéshez:
-kristálycukor
-durvára vágott dió
-tojás a kenéshez
Töltelék:
-lekvár
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összegyúrom és egy órára a hűtőbe teszem a könnyebb nyújthatóság miatt. Ezután kinyújtom félcentisre és virágforma szaggatóval kiszaggatom. A tészta felét simán kiszaggatom, ebből lesz a süti alja, a másik felét kinyújtom, bekenem a tetejét felvert tojással és meghintem a durvára vágott dió és cukor keverékével. Ha kihűlt megtöltöm lekvárral és összeragasztom.
Jó tanács: gyorsabban lehet a töltéssel haladni, ha egy tálcára lefektetjük sorba a linzerünk alsó lapjait, mindegyikre ráhalmozzuk a lekvárt, majd a virággal lefedjük. Díszíthetjük olvasztott csokival, vagy csak simán porcukorral.
Akát több hétig is eltartható ez az aprósütemény, a forma nagyságától függően kb. 50-60 db készíthető, ebből az adagból.
Gondoltam a krémesek után, megpróbálok, olyan süteményt készíteni, ami el áll, kiadós, sok lesz belőle..., mert a család minden este képes megkérdezni, mit sütöttem ma nekik...