59.)Epres szülinapi torta
Hozzávalók:
Tésztához:
-6 tojás
-6 ek.liszt
-6 ek.cukor
-1 cs. sütőpor
-6 ek. meleg víz
Krémhez:
-3dl tej
-1 cs. epres pudingpor
-12 dkg margarin
-12 dkg porcukor
-2 dl habtejszín
-15 dkg eper
Máz:
-fondant, vagy marcipán
-ételszínezék
Elkészítés:
6 tojásból sütünk vizes piskótát,ha kihűlt 3 részre vágjuk. A tejet a pudinggal sűrűre főzzük, hűlés után a margarin és porcukor egynemű keverékével összehabosítjuk. Ezzel a krémel kenjük meg az alsó lapot, a felső torta karikánkat és a sütink oldalát. A tejszínt kemény habbá verjük, az epres megmossuk,én most friss epret használtam,leturmixoljuk és a tejszínhabhoz keverjük. Ezzel töltjük a piskóta közepét. Fondant készítettem gőz felett 6 ek. víz, 2 ek. méz, 1 ek.margarin és 1 ek. zselatint egyneműsítettem,majd gőzről levéve,porcukrot kezdtem hozzákeverni.amíg lehet kanállal,utána gyúrva. Utólag színeztem. 5 éves szülinapra készült.