Csoda kifli
Hozzávalók
Tésztához:
-50 dgk liszt
-25 dkg margarin
-2 dl tejföl
-4 tojás sárgája
-csipet só
Krémhez:
-20 dkg darált dió
-20 dkg porcukor
-4 tojás fehérje
Elkészítés:
A hozzávalókat összegyúrjuk és 3 cipót készítünk belőle. Mindegyiket téglalap alakúra nyújtjuk és olvasztott margarinnal megkenjük. Ezeket, mint a csigát szorosan feltekerjük és hűtőbe tesszük 1 órára pihenni. Kivesszük és 1 cm szélesre feldarabuljuk a rudakat. A tésztát a tetejéról és nem az oldaláról kis téglalapokká nyújtjuk. (Így a végén olyan lesz mintha leveles lenne). A tojásfehérjét felverjük kemény habbá és a porcukrot majd a darált diót belekeverjük. Ebből a krémből mindegyik téglalap közepére 1 teáskanálnyit teszünk. A tésztára ráhajtjuk a másik felét, de nem nyomkodjuk le a széleit. Előmelegített sütőben kisütjük. Még melegen vaníliás porcukorba forgatjuk. Ez a sütemény a család kedvence lesz. Jól eltartható sütés után 1 héttel is ugyanolyan finom, mint frissen.